ResizedImage174250 17 Kvalitetsklubb Emblem CMYK Positiv Godkjent    

Informasjon

Fra 5 om dagen til EAT MOVE SLEEP - En nasjonal offensiv for bedre helse og økt livskvalitet


Nå setter vi fokus på helheten i det som skaper sunnhet, god helse og livskvalitet for oss mennesker – nemlig kombinasjonen av kosthold, fysisk aktivitet og søvn. Hver for seg er de viktige, sammen er de nøkkelen til positiv forandring. Derfor lanserer BAMA, Norges Fotballforbund og Eat Initiative det nye inspirasjons- og kunnskapskonseptet, Eat Move Sleep.

     

     

Den norske folkehelsa står overfor betydelige utfordringer. Vi spiser riktignok mer frukt, bær og grønnsaker enn noensinne. Likevel har vi et godt stykke igjen før vi når anbefalingene i de nasjonale kostrådene.

Utfordringene er store når det gjelder fysisk aktivitet. Norske 15-åringer er mer inaktive enn 70-åringene, og dagens unge kan bli den første generasjon noensinne til å leve kortere enn sine foreldre. Livsstilssykdommer som diabetes, høyt blodtrykk og hjerte- og karsykdommer rammer stadig flere og koster stadig mer – både menneskelig og økonomisk.

EAT

Alle vet at bensinmotorer ikke skal ha diesel!

Du gir sikkert ikke katten din seigmenn og halspastiller heller. Riktig drivstoff gjør at både biler og katter (og alle andre husdyr) virker som de skal. Her får du gode råd om hva kroppen din trenger for å funke best mulig. Både før, under og etter en trening eller kamp. Men også på de dagene da du ikke trener.

HUSK FØR OG ETTER TRENING!

Se informasjon her:http://www.eatmovesleep.no/eat/

MOVE

I et samfunn der stadig flere sitter inne foran en skjerm, trengs det positive motkrefter. Særlig gjelder dette barn og unge. Derfor har BAMA lenge samarbeidet med idretten for å få flere med i fysisk aktivitet.

Vi har i en årrekke samarbeidet med NFF. Vi arrangerer cuper i fotball, alpint, langrenn og skiskyting med godt over hundre tusen deltakere årlig. Gjennom Idrettsfrukt har vi gitt norske idrettslag billig frukt og grønt til cuper, arrangementer, konkurranser og treninger.

Nå ønsker vi å nå enda flere, enda bedre. Her er fotballen en fantastisk partner.

Den når ut til flere steder, flere barn og unge og flere foreldre enn noen annen organisasjon i landet vårt. Gjennom fotballen skapes det forbilder for ungdommen, særlig nå som flere av de største idolene er tenåringer selv.

EAT MOVE SLEEP skal tydelig formidles til det norske folk via NFF´s kretser, klubber, lag og enkeltutøvere og først og fremst fungere som inspirasjon for barn, foreldre, ledere og støtteapparat.


HUSK TIL OG FRA TRENING, SKOLE, JOBB, VENNER, HOBBY!

Se mer informansjon her: http://www.eatmovesleep.no/move/

SLEEP

Nok søvn og god søvn er utrolig viktig for helsa vår, både fysisk og mentalt. Når vi sover, reparerer kroppen seg selv.

Derfor må vi gjennom alle de ulike søvnfasene; dyp søvn, drømmesøvn og REM-søvn – for å våkne uthvilte både fysisk og psykisk.

1 av 3 voksne har søvnproblemer ukentlig. Veldig uheldig når vi vet at søvn reduserer risikoen for diabetes type 2, høyt blodtrykk og hjerte- og karsykdommer.

Og når vi vet at søvnen også bedrer konsentrasjon, prestasjon og hukommelse.

BAMA er ingen leverandør av verken søvn eller riktige madrasser. Men vi er en leverandør av kunnskap. Derfor skal vi også bidra til å spre kunnskap om søvnens betydning. Fordi det er helheten som skaper resultatene. Sunnere kosthold. Mer aktivitet. Bedre og lengre søvn.

H
USK SKJERMFRIE SOVEROM!

Se mer informajon her: http://www.eatmovesleep.no/sleep/