ResizedImage174250 17 Kvalitetsklubb Emblem CMYK Positiv Godkjent    

Gunnar Halle besøkte SIL Fotball

EAT MOVE SLEEP - I forbindelse med sin rolle som Eat Move Sleep-ambassadør hadde Sandnessjøen IL Fotball tirsdag kveld besøk av tidligere landslagsspiller og nå G15-17-landslagstrener Gunnar Halle. Halle ledet to treningsøkter for SILs J14/J15 og G14-lag i Helgelandshallen før han holdt et foredrag i klubbhuset for trenere og foreldre.


Foto: TK Rostad

Gunnar Halle var fast inventar på det norske herrelandslaget på 1990-tallet og har til sammen spilt 64 landskamper. Han har spilt 163 kamper for Lillestrøm og mer enn 350 kamper i engelsk fotball i klubber som Oldham, Leeds og Bradford. Han har vært assistenttrener i eliteserieklubbene Lillestrøm, Viking og Molde. Nå er han ansatt i Norges Fotballforbund og er landslagstrener for Norges G15-17-landslag. Tirsdag kveld var han trener for to av SIL sine aldersbestemte lag.

Jentene fra SIL J14/J15 var først i aksjon. Halle ledet jentene gjennom en intensiv treningsøkt med mange og varierte øvelser. Rundt 45 tilhørere, for det meste trenere for aldersbestemte lag og foreldre hadde møtt opp for å overvære treningen. De fikk se jentene øve seg på nærteknikk, retningsbestemte mottak og ikke minst gjenvinning av ballen. «Har dere sett på Barcelona? De er veldig gode på dette.» forteller Halle jentene. Jentene prøver igjen, og Halle skryter av dem når det stadig blir bedre, når de klarer å ta instruksene hans.


Foto: TK Rostad

Halle var engasjert og på hugget under økta og stoppet stadig jentene, gikk inn i situasjonene sammen med dem og viste dem hvordan de kunne løse trengte situasjoner på en god måte.

Etter at jentene hadde avsluttet med en spillsekvens var det guttene sin tur. Guttene varmet opp med føring av ball og raske bytter mellom pasningsøvelser og nye runder med føring av ball. Etterpå tok Halle guttene med på en øvelse med fokus på å spille seg gjennom ledd og komme til avslutninger. Dette var tydelig en ny øvelse for guttene, for det tok en stund før øvelsen satt som den skulle. Halle måtte flere ganger ta i bruk «utestemme» når guttene slurvet i avleveringene eller ventet for lenge med å ta avslutninger. Enkelte ganger gikk han selv inn på banen for å instruere og for å vise guttene hvordan de best kunne løse øvelsen. Men så var han også raus med godord når guttene fikk det til. «Nå er det mye bedre!» runget stadig gjennom hallen.


Foto: TK Rostad

Jentene og guttene fikk seg en flott treningsøkt med en svært dyktig trener og kan nå sette på sin CV at de har blitt trent av en tidligere landslagsspiller. Trenerne som fulgte med fra sidelinja fikk flere gode tips til øvelser de kan ta med seg på treningene for sine egne lag.

Etter treningene holdt Gunnar Halle et foredrag for omtrent 45-50 tilhørere i klubbhuset på Stamnes Arena. Foredraget hadde tittelen «En bedre trener med NFF og Eat Move Sleep». Han snakket her om sin egen erfaring som trener for aldersbestemte lag og oppfordret trenerne som var til stede til å stille krav til spillerne sine og opptre disiplinert.


Gunnar Halle foredrag2Foto: Helene M Pettersen

Invitasjon og Media
Invitasjon til en "En bedre trener" og besøket til Gunnar Halle ble sendt til alle trenere i SIL Fotball og i våre naboklubber. Invitasjonen  ligger som vedlegg nederst på denne siden.

Mediadekningen var også god og på denne linken finner man bilder fra treningsøktene tatt av Helgelands Blad: https://www.hblad.no/bildeserier/sport/fotball/pa-trening-med-gunnar-halle/g/5-23-93890 


ukens hjemmekamper 2018
grasrotandelen right
727x250 1 facebook nor
klubben i