ResizedImage174250 17 Kvalitetsklubb Emblem CMYK Positiv Godkjent    

Sesongavslutning 2019 - Sportslig oppsummering

I helga ble kampsesongen 2019 avsluttet med kretsfinalene på Mo i Rana. SIL Fotball stakk av med hele tre titler da både G15, G16 og SIL 2 ble kretsmester.

Bilde KM pokaler

Sportslig oppsummering av 2019
Ti års hardt arbeid med klubbutvikling har begynt å gi resultater, også på det sportslige. Veldig mange personer i klubben - ledere, trenere, foreldrekontakter, lagledere, utstyrsansvarlige, dommerkontakter, dommere, frivillige i mange ulike verv og roller (på turneringer, på kamparrangement osv), instruktører på FFO og akademi og våre ansatte - har i sum gjort en fenomenal jobb! At vi overgangen 2018-2019 også ble kvalitetsklubb nivå 2 er selvfølgelig en utmerkelse som henger sterkt sammen med for vår klubbutvikling. 


Som et resultat av denne klubbutviklingen er det også klart at det gir resultater på banen på sikt. SIL Fotball er veldig godt fornøyd med gjennomføringen av årets sesong. Oppsummert kan man nevne en del gode resultater og prestasjoner på lagsnivå i klubben:
  • J13 - Kjempet lenge med Halsøy som seriemesterskapet. Ble nummer 2 like bak, men kunne fort vunnet seriemesterskapet.
  • G13 - Serievinner x 2. Vant begge avdelingene i G13, slapp dermed semifinale. Tapte knepent 3-2 for Bodø/Glimt i kretsfinalen.
  • G14 - Serievinner i grunnspillet, kjempet en hard kamp mot Mosjøen i sluttspillet, ble nummer 2 på svakere målforskjell.
  • G15 - Ubeseiret serievinner og kretsmester.
  • G16 - Serievinner etter jevn kamp mot Mosjøen, vant seriefinalen 3-1 borte mot Mosjøen. Slo Bodø/Glimt 2-0 i kretsfinalen og ble kretsmester. 
  • SIL 2 - Serievinner med klar margin, opprykk og kretsmester. Slo Junkeren 4-2 i kretsfinalen. 
  • SIL A Herrer - Ble nummer 5 i en litt variabel men god sesong. Store utskiftninger i tropp, likevel er sterk utvikling i et svært ungt lag. Hele sju guttespillere (seks av dem førsteårs guttespillere, født 2004) deltok i fra to til ni kamper. To spilte henholdsvis seks og to kamper fra start.
Videre er det viktig å frem at utvikling av hver enkelt spiller skal prioriteres i større grad enn det å vinne KM i aldersbestemte klasser, dersom det oppstår situasjoner der det er fordelaktig å velge det første. Dette er satt i system ved godt samarbeid mellom trenere for de ulike lagene i aldersklassene. Mange av våre spillere trener og spiller kamper med lag i høyrere årsklasser. Et viktig resultat av vår utvikling på dette området er også at mange av våre spillere har deltatt og kommer til å delta på ulike hospiterings-/spillerutviklingstiltak og eliteturneringer med både toppklubber (primært Bodø/Glimt) og NFF Nordland (område, krets og andretiltak), og dette i langt større grad enn tidligere.

Med dette ser vi frem mot en ny sesong med god utvikling. 

Tusen takk til alle som har bidratt til en flott sesong for SIL Fotball !:)


Stian Theting
Sportssjef

Bilde G15 B Y Seriefinale 2019Bildet viser G15 som takker Bossmo/Ytteren etter å ha slått de 4-1 borte i seriefinalen. Seieren betydde også at de vant kretsmesterskapet 2019. Foto: Hilde Johansen

Bilde KM SIL2Bildet viser SIL 2 før kretsfianlen mot Junkeren i 6.div. Laget ble serievinner, rykket opp og ble kretsmester ettetr 4-2 seier i finalen. Foto: Christer Pettersen

Bilde KM G16 2Bildet viser et jublende G16-lag etter å ha slått Bodø/Glimt overbevisende 2-0 i kretsfinalen. Foto: Randi Tømmervik


ukens hjemmekamper 2018
grasrotandelen right
727x250 1 facebook nor
klubben i