ResizedImage174250 17 Kvalitetsklubb Emblem CMYK Positiv Godkjent    

Stig Johansen delte kunnskap med SIL

SIL FOTBALL - Stig Johansen (44) har vært en aktiv fotballspiller frem til 2014-sesongen som han avsluttet i Kabelvåg (1 kamp). Men selv om Stig har vært innom klubber som Southampton og Helsingborg er det tiden i Bodø/Glimt han huskes best for. Idag er Stig Johansen heltidsansatt trener for Bodø/Glimt i aldersbestemte lag. Igår onsdag 28. september var han på besøk i Sandnessjøen for å diskutere med trenerne i SIL Fotball.


Bildet: Stig Johansen scoret 99 mål i sin profesjonelle karriere som fotballspiller. 90 av disse kom i denne drakten. Foto: Tommy Ellingsen, digitalsport

I tillegg til at Stig Johansen deltok som trener på SIL Fotball sitt fotballakademi på formiddagen fortalte han på ettermiddagen trenerne i SIL Fotball om hvordan de organiserer fotballen i Glimt fra 6 år og til voksen.
Stig fortalte at bakgrunnen for den økte interessen for SIL og andre klubber i regionen de senere årene er at Bodø/Glimt med sine store ressurser forsøker å dele av sin kunnskap til andre klubber. Dette gjøres gjennom å møtes på denne måten og ved å tilby hospitering for unge spillere til Glimt i kortere perioder. Målsetningen er at dette skal medføre at nordleninger ønsker å spille for Glimt i fremtiden. Samtidig som tiltakene i seg selv øker sannsynligheten for at spillerne i de minste klubbene får et godt nok sportslig tilbud til at de kan utvikle seg til å bli toppspillere.

Selv om slike møter også gir Glimt informasjon om arbeidet som foregår i de ulike klubbene, vil slik kunnskapsdeling være avgjørende for å skape det nødvendige samspillet over tid med andre klubber i egen region.

(Artikkelen fortsetter under bildet)
image1
Bildet: Stig Johansen på SILs klubbhus i diskusjon med trenere fra aldersbestemt nivå i SIL Fotball

Trenerne i SIL Fotball fikk høre at i Bodø/Glimt deles barna inn i toppsatsing og breddesatsing allerede fra 13 års alder. I toppsatsningen er det heltidsansatte trenere der blant annet Stig har en rolle. Men dette er en måte man kan drive på i en toppklubb i en by som Bodø. Poenget til Stig var ikke å fortelle at de andre klubbene skulle gjøre som dem. Men å vise hva som må til av trening organisert som uorganisert, fra tidlig alder for å nå toppen. I enhver liten by i Nordland er utfordringene forskjellige og breddeklubber må tenke annerledes enn en toppklubb som Glimt. Men klubbene må finne sin egen måte å nå målsetningene om å ha barna med lengst mulig, samtidig som man også må legge til rette for at de som ønsker det også kan bli best mulig.

Stig var inspirerende og åpnet mye for diskusjon om de utfordringene som også ligger i fotballen i Sandnessjøen. Bodø/Glimt var også på besøk for ett år siden hos SIL Fotball, da representert med Stig Johansen og Runar Berg. Glimt lover å komme tilbake jevnlig. Gikk du glipp av onsdagens møte anbefaler vi deg å bli med neste gang.

Stig Johansens eget rapport om besøket kan du lese her.

Ønsker du å lese mer om glimtmodellen var foredraget nedenfor rammeverket for diskusjonen med Stig Johansen. SIL Fotball takker Bodø/Glimt og Stig Johansen for besøket.

img 01
img 02
img 03
img 04
img 05
img 06
img 08
img 09
img 10
img 11
img 12
img 17
img 18
img 19
img 20
ukens hjemmekamper 2018
grasrotandelen right
727x250 1 facebook nor
klubben i