ResizedImage174250 17 Kvalitetsklubb Emblem CMYK Positiv Godkjent    

Tor Håve tilbake til SIL

60 år gamle Tor Håve fra Leirfjord vender tilbake til SIL og er ny i trenerteamet til G15/16.


Foto: Arkiv-bilde av Tor Håve fra 2013. (Mariann Vatne)

Han har vært trener for A laget til Grong (1981-82), juniorlaget til Namsos, Guttetrener i Namdal fotballkrets i tillegg til at han har vært trener for A laget til Leirfjord og Sandnessjøen (1990-1991). Deretter har han vært trener for ulike lag i Leirfjord. Dette i tillegg til å ha vært leder i Leirfjord IL og hatt ulike verv i idrettslaget. En meget rutinert trenerkapasitet. Tor, hvorfor vender du tilbake til SIL nå?

- Jeg har en sønn på 15 år som ville spille for SIL. Det er nok hovedårsaken til at jeg ønsket å bidra i et spennende trenerteam med Geir Lasse Andersen, Torgrim Hågensen, Terje Jørgensen og Geir Rådmannsøy. Geir R kjenner jeg godt fra før av. Geir Lasse spilte på SIL når jeg var trener for A-laget, Torgrim har jeg hatt flere kamper mot (jeg som trener for Leirfjord og han for SIL lag på ulike nivå). Terje kjenner jeg privat. Så dette var et team jeg gjerne ønsket å være en del av samtidig som det passer godt å følge opp min sønn når han allikevel skal til Sandnessjøen for å spille.

Det er mange i trenerteamet. Hvordan blir arbeidsfordelingen dere imellom?

- Alle detaljer er ikke helt klare på det området. Men Geir Lasse skal i hovedsak ha ansvar for G16. Torgrim, Terje og jeg skal ha G15. Men vi må bidra mot hverandre. Dette er i hovedsak en treningsgruppe.

Dere har akkurat kommet i gang med sesongforberedelsene og du har et langt avbrekk fra SIL. Hvordan er inntrykket av arbeidet som foregår på aldersbestemt nivå i SIL?

- Det er litt tidlig å uttale seg klart å tydelig på dette området. Men jeg ser at SIL fotball er godt organisert, med mange motiverte trenere, ledere og foreldre. Jeg ser også at klubben har en klar profil på hvordan vi skal trene med stort fokus på bruk av ball. Og at 50% av tiden på trening bør være spill-situasjoner.

- I forhold til sist jeg var i SIL ser jeg at man har en bedre organisering og at man har en klarere plan på hvordan ting skal fungere.

Hva er de viktigste målsetningene for G15/16 for kommende sesong ?

- Jeg er opptatt av holdinger. Oppmøte på trening. Møte tidsnok. Være forberedt. Høy intensitet på trening. Utvikling av spillerne teknisk og taktisk. Samtidig er laget alltid det viktigste. Vi må forsøke å skape samhold og nulltoleranse for mobbing. På disse områdene håper jeg å bidra positivt.

Sportssjef Stian Theting er veldig godt fornøyd med å ha fått inn Tor Håve som trener på guttelagene. Det er viktig at vi får inn trenere med erfaring og kompetanse i både ungdoms- og barnefotballen.

Sil Fotball ser frem til å ha Tor Håve med på laget og ønsker lykke til med kommende sesong.
ukens hjemmekamper 2018
grasrotandelen right
727x250 1 facebook nor
klubben i