ResizedImage174250 17 Kvalitetsklubb Emblem CMYK Positiv Godkjent    

Klubbene roser den nye skoleringsplanen

Tre klubber fikk teste den nye skoleringsplanen til NFF. De er godt fornøyd med hva de har erfart så langt.


I forrige uke lanserte NFF en ny og forbedret skoleringsplan for spillere i alderen 6-12 år. I den nye skoleringsplanen er det forsøkt å tilpasse øktene enda bedre til spillernes alder og utviklingstrekk. Den har forenklet temaer og økter, og lagd en tydeligere progresjon.

Klikk her for å lese om skoleringsplanen

Tre klubber fikk teste den nye skoleringsplanen i forkant, nemlig Clausenengen, KFUM og Sandnessjøen. De er godt fornøyd med hva de har erfart så langt.

- Vi har fått sett og brukt det litt på Telenor Xtra etter at vi fikk det. Det ser veldig bra ut. Det er fin oppbygning, med bra progresjon i forhold til alder og på ulike grupper. Vi har prøvd noen øvelser og differansieringen fungerer fint. Det er også forenklede temaer og øvelser som gjør det lett å bruke, sier Stian Theting i Sandnessjøen.

Han mener en slik skoleringsplan er meget viktig for alle klubber.

- Vi ser at samme øvelse kan bli gjennomført på helt ulike måter av trenerne. Kvalitet og riktig utførelse i ulike øvelser er viktig, og her er gode instruksjonsvideoer et godt veldig godt hjelpemiddel for trenerne. Dersom klubber i tillegg har en intern trenerutvikler blir summen av dette økt kvalitet, økt læring og mestringsfølelse, og mer utvikling. En skoleringsplan gjør det lettere å gå inn og korrigere dem. Dette er et kjempefint redskap for å lage gode økter. Det tilpasser alder og ferdighetsnivå, og noe vi anbefaler alle å bruke, sier Theting.

Sandnessjøen har vært dyktige til å bruke skoleringsplaner tidligere, og synes tiltakene er meget positive.

- Vi kjenner godt til treningsøkta.no fra før. Det er mye bra som skjer, så nå må klubbene være flinke til å bruke det. Det er viktig at trenerne ønsker å utvikle seg og bruke dette aktivt, mener han.

Han får full støtte fra Jan Trygve Pedersen i Clausenengen.

- Vi har testet det og synes det virker veldig spennende. Dette er nyttig verktøy for oss i treningshverdagen, og jeg håper vi kan dra nytte av det til alle lag. Spesielt progresjonsbiten virker veldig kurant, der man starter enkelt, ser an treningsgruppen og øker vanskelighetsgraden etterhvert. Vi bruker treningsøkta.no hyppig for å hente påfyll, så dette er et meget bra verktøy for oss, sier Pedersen.

Også KFUM har fått testet ut den nye skoleringsplanen. Erik Jonvik er positiv.

- Det er mange øvelser og beskrivelser der som vi bruker. Klubber kan ha sine egne vrier, men det er bra å ha en bank for å være en del av den røde tråden. I planleggingen av semestrene bruker vi denne banken til inspirasjon og har god nytte av den, sier han.

- Det er veldig fint at man har denne skoleringsplanen. Den viser den røde tråden til NFF og hvordan man tenker og ønsker å ha det. Vi ser på hvordan vi kan jobbe ut i fra det, og det er nyttig for oss, avslutter Jonvik.
ukens hjemmekamper 2018
grasrotandelen right
727x250 1 facebook nor
klubben i