ResizedImage174250 17 Kvalitetsklubb Emblem CMYK Positiv Godkjent    

Ett lag, to klubber på Umeå Fotbollsfestival

Sandnessjøen IL og Dønna IL J15 sammen på Umeå fotbollfestival 2016!

Lagbilde

Tidlig onsdag morgen den 27. juli 2016 møtte mange spente jenter, trenere, lagledere og supporterforeldre hverandre på fergeleiet i Sandnessjøen. Det var endelig klart for et nytt kapittel i samarbeidsprosjektet til SIL/DIL jenter 15 ved deltakelse i Umeå Fotbollfestival.

De fleste på laget kjørte samlet til Umeå denne dagen. Silfotball.no har fått rapporter om at man knapt var kommet over grensa når språket på jentene endret seg til svensk. Nå kan det hende at en svenske vil være uenig i akkurat den påstanden.

Noen i reisefølget hadde startet flere dager tidligere og etablert en egen liten fortropp som gjorde seg kjent på stedet når resten av gjengen kom. I tillegg startet ei av jentene helt fra Frankrike og reiste via Trondheim til Umeå samme dag. Når alle jentene hadde kommet fram til det flotte skolebygget Hagaskolen i Umeå sent på kvelden, hadde trenere og lagledere ei felles sosial samling med jentene.
Før jentene falt til ro hadde de en runde der det ble fokusert på positive egenskaper hos hverandre hvor både voksne og spillere måtte delta. Rundt midnatt måtte mobilen vekk og så var det klart før søvn.
 
Torsdag morgen var det kamp mot FC Norssken (snakker de norsk spør du?). Seier 1-0. Etter kampen samlet jentene seg til felles middag. Senere på ettermiddagen dro jentene til et sted som kalles «fortet». Her måtte de gå inn i små rom med røyk, inn i mørket og klare å løse oppgaver før de kunne låse opp dører og komme seg videre i en slags labyrint. Jentene ble delt opp på tvers av sine vanlige relasjoner og lagtilhørighet, noe som er med på å fremme det sosiale samspillet. Dette er jenter som i stor grad vil gå sammen på videregående skole etterhvert og dette samarbeidsprosjektet gir derfor positive virkninger utover det rent fotballfaglige. Nå var de bedre rustet for resten av cupen.

På fredag var det ikke kamp før langt utpå kvelden. Etter frokost dro 30 stk med store og små til Umeås største badestrand. Med sydentemperatur i luften var dette en riktig prioritering. På stranda ble det volleyballkamp mellom de voksne gutta og jentene. Her fikk de gamle vist hvem som er best i ballspill. Iallefall i volleyball. Det ble selvsagt også bading i en flott badetemperatur på 19 grader i vannet med flotte sydenbølger. 

Pa badestranden

Etter bading og avslapping var det klart for shopping på et enormt senter med tilhørighet til IKEA rett utenfor Umeå. Kamp senere på kvelden endte uavgjort 0-0 mot SDFF (Sundsvall) sine damejuniorer som har sin a-stall i den svenske elitettan.
 
Lørdag morgen var det klart for kamp nr 3 mot IFK Umeå sine juniorer som også har sin a-stall i den svenske elitettan. Den endte 2-1 til dem og dermed var det klart for b- sluttspill utover lørdag. Etter en seier, en uavgjort og et tap var det litt kjipt å akkurat falle utenfor det gjeveste sluttspillet. Men når ettermiddagen kom, hadde jentene spilt seg frem til finale i b-sluttspillet. Siste kamp skulle gå søndag. Dette ble feiret lørdag kveld med felles samling og pizzafest for alle som var i Umeå. Rundt kl 22.15 begynte jentene å kjenne det harde kampprogrammet lørdag og det var tid for å runde av for dagen.
 
Det siste lagmøtet ble holdt på søndag før finalen i b-sluttspillet. Her ble det fokusert på hver enkelt spillers gode egenskaper og stigning gjennom cupen. Alle var enige i at de skulle spille for den nye jenta de hadde blitt kjent med, badet med, løst oppgaver med, den som sa fine ting om dem, den som shoppet med dem og dem de hadde sovet med under hele fotbollfestivalen.  
Det ble til slutt sølv i b-finalen for jentene fra SIL/DIL J 15. Jentene ledet lenge kampen 1-0 inn mot slutten av andre omgang. Utover andre omgang begynte det tette kampprogrammet å gi seg utslag i flere skader. På slutten kom det inn 2 kjappe baklengs og sluttresultat 1-2. Ingen tvil om at Sil/Dil J15 havnet i dødens gruppe. Av de 4 lagene i samme gruppe kom de to lagene som gikk videre til a-sluttspillet til finalen i a-sluttspillet. De to lagene fra gruppen som endte opp i b-sluttspillet endte opp som finalister i b-sluttspillet. Ikke så ofte man ender opp med 4 finalister fra samme innledende gruppe. Sundsvall FF som Sil/DIL spilte 0-0 mot i innledende gruppespill, vant til slutt a-finalen 4-2 over IFK Umeå.
 
Spillerstallen med 10 jenter fra SIL og 6 jenter fra DIL født 2000/2003 - stilte med følgende jenter 15 lag i SISU Idrottsutbildarna Cup, i Umeå fotbollfestival 2016:
 
Gøril Johansen (2000) SIL, Ina Abs (2000) DIL, Sofie Holmvik Danielsen (2001) SIL, Amalie Eide Lillegaard (2001) SIL, Ingeborg Sundsbø (2001) SIL, Anna Nilsen (2001) SIL, Mathilde Knudsen (2001) SIL, Signe Skjærvold Værnes (2001) SIL, Elise Åkerøy (2001) DIL, Tara Fagerstad (2001) SIL, Anna Isabella Johansen (2001) DIL, Marte Johnsen (2001) SIL, Mia Theting (2002) SIL, Maja Åker DIL(2002), Gerd Annie Johansen DIL(2003) , Julianne Åkerøy DIL(2003). Trenere var Even Knudsen og Tom Kenneth Johansen.

Flere bilder:

Finner skygge under et tre rett før kamp
Godt med litt skygge før avspark.

Siste lagmøte før finale
Lagmøte før finalen søndag.

Finalepause 2
Pauseprat i finalen søndag (ledet 1-0 ved pause).

Elise Akeroy fra DIL overekker SIL vimpel til motstanderlag

Elise Åkerøy fra Dønna overrekker vimpel til motstanderlaget.

Som perler pa ei snor

Spilleklar
ukens hjemmekamper 2018
grasrotandelen right
727x250 1 facebook nor
klubben i