ResizedImage174250 17 Kvalitetsklubb Emblem CMYK Positiv Godkjent    

Veien til Umeå

Sil fotball jenter 15 skal til Umeå Fotbollfestival 28-31 juli, i et samarbeid med Dønna IL. 

Fjorårets seriemester i jenter 14 og sølvvinner i Skandiacup har møtt på noen ekstra utfordringer i år. I 2015 spilte jentene både i jenter 14- og jenter 15-serien, og i jente 15-serien ble det tredjeplass. Planen var å stille lag både i jenter 15- og jenter 16-serien i 2016, men løsningen ble til slutt å trekke jenter 16-laget, da vi i løpet av vinteren og frem mot påsketider hadde mistet for mange spillere. Flere gikk til Leirfjord IL, som stiller lag i jenter 16 i år, og noen som sluttet for å rendyrke andre idrettsgrener.
Seier over Brønnøysund feires og fotballferien starter.

Med hele spillerstallen som vårens konfirmanter inndelt i hele fire ulike undervisningsopplegg, ble det også utfordrende å trene med hele laget samlet i oppkjøringen til ny sesong. Det var videre meningen å delta på Randulf Alteren Cup, som innledende oppkjøring før sesongstart. Det lot seg heller ikke gjøre på grunn av vårens konfirmasjonsundervisning. I løpet av senvinteren/våren ble også flere spillere skadet over tid. På tross av alt dette kunne jentene med seier over Brønnøysund ta sommerferie med tredjeplass i serien. Her går de fire beste lagene av totalt ni videre til sluttspill i år. Et godt utgangspunkt for høstens to siste innledende kamper i serien. Flere spillere fra SIL fotball jenter 14 har også hospitert på jenter 15-kampene i år.
Fra treningskamp Polarsirkelakademiet - SIL/Dønna.
Det var ønskelig å gi jentene en felles sosial opplevelse å se frem til i sommer. En felles reise med overnatting over noen dager er igjen med på å fremme det positive sosiale samspillet. Vi ønsket å gi jentene en ekstra motivasjon for all den harde innsatsen som legges ned av dem og også som en erstatning for cuper vi ikke har kunnet delta på. Til slutt fant vi frem til et fruktbart samarbeid med Dønna IL, som toppet fjorårets jente 15-serie. Vi spilte blant annet sammen med dem tidligere i år i en treningskamp mot Polarsirkelakademiet og vi har hatt noen felles treninger med dem i oppkjøring til årets sesong. Det ble også tidligere i sommer stilt et samarbeidslag på Kippermocupen. Med åtte fra Dønna IL og fem fra SIL fotball ble det fokusert på å bli kjent og lære å spille med hverandre. Det ble uavgjort mot Namsos i semifinalen, tap på corner. Uavgjort i bronsefinalen, med tap på straffer. Trener Tom Kenneth Johansen fra Dønna IL sa i en kommentar at han var veldig fornøyd, jentene hadde gjort en kjempejobb, de ble samspilte og fikk en fellesskapsfølelse gjennom helgen. Dette samarbeidet skal videreføres under Umeå Fotbollfestival med 10 fra SIL fotball og 6 fra Dønna IL, noe vi virkelig ser fram til.
Finalelaget fra Skandiacup 2015, med to jenter fra Dønna IL. Alle foto: Per Ståle Eide.
For å finansiere turen til Umeå har vi hatt flere dugnader som varetelling, varepakking, rundvasking og annet. Her har både foreldre og ikke minst jentene selv deltatt. En utrolig innsats av dem, som tross alt har hatt mye annet å holde på med i år med forberedelser til blant annet konfirmasjon. Nå ser vi alle frem til å kunne reise sammen med Dønna IL til Umeå. Vi kommer tilbake fra Umeå med oppdateringer, så følg med!
ukens hjemmekamper 2018
grasrotandelen right
727x250 1 facebook nor
klubben i