ResizedImage174250 17 Kvalitetsklubb Emblem CMYK Positiv Godkjent    

Damene sikret bronse i plasseringsspillet

STAMNES ARENA - Damelaget lå på femteplass i plasseringsspillet før lørdagens kamp mot Gruben/Åga. De måtte vinne med minst to mål for å klatre opp til tredjeplassen. Et mål i hver omgang sørget for at SIL skvatt forbi Halsøy og Innstranden 2 på tabellen og endte på en fin tredjeplass.

Damelaget, 2. divisjon plasseringsspill, Nordland
Sandnessjøen IL - Gruben/Åga (1-0) 2-0
Stamnes Arena, lørdag 6. oktober kl. 12:00


Damelaget jubler etter å ha slått Gruben/Åga 2-0 og sikret tredjeplass i plasseringsspillet. Foto: Per Ståle Eide

Før kampen lå damelaget på femteplass i plasseringsspillet. Med seier ville de avansere minst én plass. Seier med mer enn ett mål ville bety tredjeplass. Lagene hadde møtt hverandre tidligere i sesongen og SIL tok de tre poengene i bortemøtet etter seier med  4-2. Hjemmekampen som skulle vært spilt i september ble satt til hjemmeserer med 3-0 etter at gjestene ikke stilte til kampen. Mange gode spillere har forlatt laget i løpet av høsten eller var utilgjengelige for spill, så det var langt fra noen selvfølge at det skulle bli en ny seier.

Spillemessig var det gjestene som åpnes best uten å skape de helt store målsjansene og SIL skapte ingenting i åpningsmnuttene. Da de skapte sin første sjanse tok de vare på den på beste mulige måte. Rett før stadionuret viste 15 minutter spilte Lene Fjellstad Johnsen en nydelig ball inn bak forsvaret og der løp Åshild Engeset Mikalsen fra sin oppasser, kom alene med keeper og gjorde ingen feil, men sendte vertene i ledelsen. Resten av omgangen hadde gjestene et spillemessig overtak og de slo mange gode hjørnespark inn foran mål, men de forsvaret ryddet vekk ballen i stor stil. De gangene forsvaret ikke fikk ballen unna var keeper Ida Brinchmann Styve patent og stoppet det som kom.

I åpningen på den andre omgangen fikk SIL virkelig kjørt seg. Det første kvarteret var det stort sett bare ett lag på banen. Gruben/Åga dominerte fullstendig og skapte flere gode målsjanser, men som i den første omgangen klarte forsvaret og ikke minst keeper Styve å hindre gjestene i å score. Styve hadde blant annet et tigerpsrang av en redning midtveis i omgangen da gjestenes kaptein Kristin Strand kom til skudd fra 12 meter etter en corner.

Etter hvert kom SIL mer med i kampen og fikk låne ballen litt mer, men det var stadig gjestene som skapte flest farligheter. Effektiviteten var det derimot SIL som sto for. Et lite kvarter før slutt sendte Åshild Engeset Mikalsen en ball mot spiss Julie Krokstrand Henriksen. Det så ut til at gjestenes forsvar hadde full kontroll på ballen, men Henriksen kjempet som en løve, stjal tilbake ballen på 8 meter og sendte den sikkert i nettet bak gjestenes keeper. I sluttminuttene hadde Mia Meyer Theting et flott langskudd og en brukbart skudd fra 16 meter som kunne gitt SIL en tremålsseier, men keeper var på plass ved begge anledningene. Mot slutten virket det som lufra gikk litt ut av gjestene og SIL kontrollerte kampen inn til 2-0 i de siste minuttene.

Dette var en sterk seier for damelaget med tanke på spillersituasjonen. De klarte bare å stille med 13 spillere i dag og fire av disse var utlånt fra J16.

Vi i silfotball.no gleder oss over at vi i år endelig har hatt et damelag igjen og gratulerer damene med en fin sesong og en fin tredjeplass i plasseringsspillet.

Heia SIL!

ukens hjemmekamper 2018
grasrotandelen right
727x250 1 facebook nor
klubben i