ResizedImage174250 17 Kvalitetsklubb Emblem CMYK Positiv Godkjent    

SIL straffet Fauske på overtid

STAMNES ARENA - (Sandnessjøen - Fauske/Sprint 3-2) Sandnessjøen fikk med seg et meget sterkt resultat da de senket et høyt-svevende Fauske/Sprint om dagen, med et sent straffespark på Stamnes lørdag ettermiddag.


På bildet: Alfred Løken har akkurat satt inn straffesparket mot Fauske, som gjorde at SIL vant 3-2 i lørdagens oppgjør. Foto: Leif Steinholt, hblad.no

Etter fem strake seire i avdelingen satte Sandnessjøen-guttene en stopper for et Fauske/Sprint som svever høyt om dagen. En viktig og svært sterk 3-2-seier etter straffespark på overtid. SIL ledet 2-1 til pause.

Fantastisk god 1.omgang av hjemmelaget
SIL startet kampen meget godt, og allerede i kampen første spilleminutt dundret Ole-Jakob Pedersen ballen i krysset på halvspretten fra ca 20 m etter et godt SIL-angrep. Et treff i verdensklasse, rett og slett. SIL fortsatte med høy press og godt angrepspill, og var det klart førende laget. Allerede etter ca 9 min var det klart for 2-0. SIL frispark på sidelinjen utenfor 16 m. Sander Lerirvik skrudde ballen inn mot mål og en Fauske/Sprint-spiller stusset ballen i eget nett. Etter ca 15 min reduserte Fauske/Sprint, egentlig mot spillets gang. De spilte seg gjennom på sin venstreside og innlegget fant en Sprint-spiller som klarte å vende og sette ballen i mål.

Etter dette vartet hjemmelaget opp med mye god fotball. Flere store sjanser ble skapt, og i tur og orden hadde både Markus Guttormsen 

Spenning i slutten
Første halvdel av 2.omgang var ganske jevn og det ble ikke produsert veldig mange store sjanser til noe av lagene. Etterhvert overtok bortelaget mer og mer av føringen. SIL fikk gode overgangsmuligheter, men virket etter hvert mer og mer slitne. Det virket som det preget både valg og presisjon i kontringene og Fauske/Spring fikk et trykk med ca 15 minutter igjen. Stafig vekk kom de gjennom på sin venstreside og etter ca 85 min kom utlikningen. Etter dette var kampen helt åpen. Begge lag gikk for serien og det var dårlig balanse i begge lag. På overtid førte en god SIL-kontring til corner. Her ble Simen Sørra dyttet bakfra og dommeren dømte korrekt straffe. Kaptein Alfred Løken Solfjeld var bestemt og sikker fra krittmerket, og satte 3-2. Spenning og høydramatikk til siste slutt, og en herlig avslutnig for hjemmelaget.

"En veldig god kamp av oss totalt sett. Jeg er veldig fornøyd med både innsatsen og prestasjon. 1.omgang er nok årsbeste, selv om vi var veldig gode i perioder mot Brønnøysund også. Vi blir veldig slitne i slutten av 2.omgang og Fauske/Sprint kjører kampen. Det er tungt når de utlikner på tampen, men helt fantastisk at vi klarer slår tilbake på overtid. Det vitner om stor moral i laget. Vi er et veldig ungt lag som møter nesten bare seniorspillere. Det står det enorm respekt av. Vi har hatt en enorm utvikling med disse spillerne", sier SIL-trener Stian Theting etter kampslutt.

Siste hjemmekamp for SIL A Herrer er hjemme mot Mosjøen torsdag 19.september. Vi håper på helt fulle tribuner når det unge hjemmelaget skal forsøke å lage reprise fra fjorårets 6-2 seier i siste kamp. 

Her kan du se avisartikler og flere bilder fra kampen:
- Helgelands Blad: https://www.hblad.no/2019/bildeserier/dommeren-ikke-i-tvil-dommer-for-dytt-i-ryggen/
- iSandnessjøen/Heglelendingen: https://www.isandnessjoen.no/fotball/sil/sport/stakk-av-med-seieren-etter-straffedrama-i-siste-sekund-jeg-har-enna-gasehud/s/5-108-10767


ukens hjemmekamper 2018
grasrotandelen right
727x250 1 facebook nor
klubben i