ResizedImage174250 17 Kvalitetsklubb Emblem CMYK Positiv Godkjent    

SIL banket Mosjøen

STAMNES ARENA - En klubblegende ble takket av, en sesong ble avsluttet, en unggutt scoret årets mål og erkerival Mosjøen ble sendt hjem med halen mellom beina og seks baklengsmål i sekken da SIL tok tre poeng hjemme på Stamnes Arena. 2-1 til pause endte til slutt med at det sto 6-2 på tavla.

A-laget, 4. divisjon HESA
Sandnessjøen IL - Mosjøen IL (2-1) 6-2
Stamnes Arena, 29.9.2018 kl. 15:00


Alfred Løken Solfjeld spilte en god kamp i midtforsvaret da SIL vant 6-2 over Mosjøen.

Før kampen startet ble Stian Lyngheim Theting hyllet og takket for innsatsen i SIL-drakten. Stian har annonsert at dette var hans siste kamp som aktiv fotballspiller. Styreleder Hanne Benedikte Wiig og nestleder Stein Tore Martinsen takket Stian med fine ord og blomster rett før avspark på Stamnes Arena. Selv om Stian gir seg som spiller fortsetter han i klubben. I tillegg til at han har spilt hundrevis av kamper for SIL både tidlig i karrieren og etter at han kom hjem i 2010 har han spilt i større klubber som Skeid, Kjelsås og ikke minst Bodø/Glimt der han blant annet har spit mer en 50 eliteseriekamper. Vi i silfotball.no stiller oss i køen blant alle de som vil takke Stian for innsatsen.

Da kampen satte i gang skapte begge lag hver sin enorme målsjanse i åpningsminuttene uten å få uttelling. Etter et kvarter var gjestene igjen frempå, og da Eirik Søfting Høgseth ble felt innenfor 16-meteren av keeper Kristoffer ingebrigtsen ble de tildelt et helt korrekt straffespark. Høgseth tok straffesparket selv og sendte gjestene opp i ledelsen. Omgangen var nokså jevnspilt og det ble skapt sjanser begge veier. Halvitmen var akkrat passert da en svært pigg Martin Dimov avanserte opp langs venstrekanten, kom seg ned til dødlinja og fant Andre Aleksanderesen rett foran mål som kunne sette den ferdig scorede pasningen inn i det tomme målet. Rett før pause var Dimov på farten igjen. Han tok ballen med seg inn i gjestenes felt og ble lagt i bakken og dommer Jefremov pekte nok en gang på 11-meteren. Vanligvis er det Stian Theting som tar straffesparkene for SIL, men det så ut som han "ga bort" straffesparket til Martin Dimov som dundret ballen knallhardt i nettet bak tidligere SIL-keeper Vitalijs Artjomenko. Dermed sto det 2-1 ved halv tid.

I åpningen av den andre omgangen var det gjestene fra Mosjøen som hadde ballen mest. SIL lå lavt og Mosjøen flyttet mye ball. Det er usikkert om SIL bevisst la seg så lavt eller om det var Mosjøen som spilte vertene lave, men uansett klarte ikke gjestene å bryte ned forsvaret og skapte så og si ingenting foran mål i denne periden. Etter et kvarter satte SIL presset mye høyere, stresset Mosjøen og fikk uttelling nærmest umiddelbart. Et frispark ute på venstrekanten ble elegant ekspedert rett i nettet av Vegard Lyngheim Theting og ledelsen var doblet. Det var ikke så mange minutter SIL lå to mål foran, for like etter Thetings frisparkmål var Thomas Andersen uheldig da han bommet på en klarering. Sleivsparket sendte ballen i en bue ober Kristoffer Ingebrigtsen og ned i beina på Eirik Søfting Høgseth som hadde en svært enkel jobb med å dytte ballen over mållinja. Andersen skulle treffe bedre senere i kampen.

På stillingen 3-2 sto kampen og vippet. Mosjøen hadde et par gode muligheter til å utligne uten å lykkes med det. Knappe ti minutter før slutt ble Filmon Solomun byttet inn fra benken og etter et nydelig angrep opp langs høyrekanten ble ballen slått inn til Solomun som la på til 4-2 med sin første berøring på ballen.

I sluttminuttene fikk de to ungguttene Thomas Andersen (17) og Simen Crabtree Sørra (16) også vist seg fram. Thomas Andersen scoret muligens årets mål på Stamnes da han mottok en klarering fra gjestenes keeper inne på egen banehalvdel. Halve tribunen ropte "skyt" siden keeper var langt ute av målet sitt og Thomas var ikke tung å be. Han tok ballen ned på brystkassa, lot den sprette én gang før han dundret til fra egen halvdel og ballen traff ikke bakken før den hadde passert mållinja. På overtid Fikk Simen Crabtree Sørra æren av å avslutte et mønsterangrep fra SIL med å fastsette sluttresultatet til 6-2. Han ble også SILs sjette målscorer i kampen.

Martin Dimov ble kåret til SILs beste spiller.

Dette var årets siste kamp for A-laget. Vi ser allerede frem til neste sesong etter å ha sett unggutta imponere i høstsesongen.

Heia SIL!
ukens hjemmekamper 2018
grasrotandelen right
727x250 1 facebook nor
klubben i