ResizedImage174250 17 Kvalitetsklubb Emblem CMYK Positiv Godkjent    

SIL med knallsterk hjemmeseier

STAMNES ARENA - Onsdag kveld var Mo IL på besøk på Stamnes Arena for det som etter all sannsynlighet er siste gang, nå som samarbeidslaget Rana FK står på trappene. Det endte med tidlig hjemmeledelse, kraftig neglebiting og til slutt jubel for tre poeng.

A-laget, 4. divisjon avdeling 1 HESA
SANDNESSJØEN - MO IL (1-0) 2-0
Stamnes Arena, 5. september 2018 18:00

IMG 1333 copy
SIL åpnet kampen godt og spillerne var skjerpet og "påskrudd" fra start. Knappe ti minutter var spilt da SIL tok ledelsen. Stian Theting slo en strøken ball i bakrommet på Markus Larssen Guttormsen på løp i god timing. Keeper kom ut for å prøve å rekke ballen først, men Guttormsen fik pirket ballen forbi keeper og fra spiss vinkel satte han ballen sikkert inn i det tomme målet. Sjansemessig var resten av omgangen forholdsvis jevn. SIL la seg lavt og lot ranværingene ha ballen mye. To ganger var gjestene nære utligning. Begge gangene var SILs keeper Sivert Grønmo Edvardsen patent. Først fikk han såvidt fingertuppene på et hardt, lavt skudd og ballen gikk i stolpen. Noen minutter senere stupte han ned i beina på en Mo-spiller nesten ute på 16-meteren og fikk ballen vekk fra farlig område. SIL hadde også et par sjenser til å doble ledelsen, men Mo sine to sjanser var de største. Lagene gikk til pause på stillingen 1-0.

I andre omgang ventet de fleste et stormløp fra gjestene, men det kom aldri. SIL fortsatte å ligge lavt, gjestene tok flere og flere sjanser og SIL satset på å ta gjestene på overganger. Det var gjestene som førte kampen, men som i den første omgangen skapte også SIL gode sjanser på flere av overgangene sine. Og SIL tok bedre vare på sjansene sine enn gjestene gjorde. Et drøyt kvarter ut i omgangen doblet Nahom Bereket Asgodom ledelsen for hjemmelaget på heading etter et mønsterangrep. Sander Leirvik og Henrik Solheim kombinerte fint, og sistnevte slo til slutt innlegget til Nahom.

Etter dette hadde gjestene noen gigantiske sjanser til å redusere, men dette var dagen da ingenting gikk rett vei for ranværingene. To ganger fikk de ballen i nettet bak Sivert Grønmo Edvardsen, men begge gangene sto injemannen med flagget i været for offside og det så riktig ut begge gangene. SIL var samtidig farllige på kontringer, og 3-4 ganger var de nært å øke til 3-0. Ca i det 85.min fikk gjestene et straffespark som så meget billig ut, men fra ellevemeteren gikk skuddet himmelhøyt over målet. Det endte til slutt med seier 2-0 til hjemmelaget.

Det var mange spillere som sto frem og spilte godt for SIL og spesielt morsomt var det å se at mange av de unge spillerne spilte med massevis av pondus og selvsikkerhet. Det var lange diskusjoner i "juryen" om hvem som skulle få bestemannsprisen for SIL. Det var mange kandidater. Til slutt falt valget ned på Sivert Grønmo Edvardsen som hadde flere gode redninger på viktige tidspunkt i kampen.

Dette var en strålende revansje for SIL etter det stygge tapet på Mo i vår. Og nå vil historien for alltid fortelle at den siste gangen SIL spilte mot Mo IL vant de 2-0.

Neste hjemmekamp er lørdag 15. september klokka 15:00 mot Fauske/Sprint. Vi håper du kommer og ser på.

Heia SIL!
ukens hjemmekamper 2018
grasrotandelen right
727x250 1 facebook nor
klubben i