ResizedImage174250 17 Kvalitetsklubb Emblem CMYK Positiv Godkjent    

SIL tapte mot opprykkskandidat

STAMNES ARENA - Et opprykksjagende Bodø/Glimt 2 påførte onsdag kveld SIL-herrene sitt første hjemmetap for sesongen. Det var en jevn og spennende kamp og vi måtte langt inn i overtiden før det ble helt klart at gjestene fikk med seg alle tre poengene.

4. div HESA, 27.9.2017 kl 17:30, Stamnes Arena
Sandnessjøen - Bodø/Glimt 2 0-2 (0-1)


På bildet: SIL-spillere og ballgutter vamer opp i det nydelige høstværet på Stamnes før kampen mot Bodø/Glimt 2 (Foto: TK Rostad)

Det var gjestene som åpnet kampen best og de trykte SIL bakover på banen i åpningsminuttene. SIL fikk derimot etter hvert summet seg og spillet jenvet seg ut. Resten av omgangen var jevnspilt og det var sjanser begge veier. Likevel var det bare gjestene som ble notert i scoringsprotokollen. Knappe halvtimen var spilt da bodøværingenes spiss Mathias Rendal Krogh fikk lov til å stige relativt uforstyrret til værs på et godt innlegg fra venstre og stange laget i ledelsen.

SIL hadde flere sjanser til å utligne ledelsen før pause og i noen korte perioder klarte de å stresse gjestenes forsvar nok til at det var tilløp til kaos og panikk. Nærmest utligning kom Daniel Anfindsen da han i sluttsekundene av første omgang fyrte av en kanon fra hjørnet av 16-meteren. Glimt-keeper Marcus Ellingsen Andersen var utspilt, men ballen smalt i treverket og dermed beholdt gjestene ettmålsledelsen.

Også den andre omgangen ble jevnspilt. Begge lag skapte store muligheter til å score, men lenge så det ut til at det skulle bli med det ene målet fra første omgang. Som i den første omgangen hadde SIL et par virkelig gode perioder der de klarte å sette Glimt-forsvaret under et voldsomt press og hadde ballen utallige ganger inne igjestenes 16-meter. Når spillet skulle omsettes i store sjanser og mål skortet det derimot litt. Det gikk litt for sakte, ble litt for mange berøringer og litt for ubesluttsomt foran målet. Dermed endte det med at SIL for første gang i år gikk av banen uten scoring og uten poeng på Stamnes Arena. I sluttsekundene, da SIL pøste på fremover med mann og mus, kontret gjestene inn sin andre scoring for kvelden og de kunne puste lettet ut og ta med seg tre poeng hjem til Bodø. Det var innbytter Marius Fridtjofsen som fikk æren av å putte ballen i mål bak en sjanseløs Sivert Grønmo Edvardsen som ble kåret til SILs bestemann. Edvardsen hadde flere gode redninger i den andre omgangen og han hadde mye av æren for at det langt inn i overtiden var et håp på tribunen om at det skulle bli poeng til hjemmelaget.

For Bodø/Glimt var seieren viktig. De kjemper med Stålkameratene om opprykk til tredjedivisjon. I og med kveldens resultat ligger det an til at Stålkameratene kan bli nødt til å vinne på Stamnes Arena i siste serierunde. SIL kan altså få en helt avgjørende rolle i opprykkskampen selv om laget selv er hektet av i den kampen.

Neste hjemmekamp er allerede førstkommende søndag. Vi håper du kommer og ser SIL møte Grand Bodø klokken 16:30. SIL kjemper for å beholde tredjeplassen foran en trio av lag som bare er ett eneste poeng bak.

Heia SIL!
ukens hjemmekamper 2018
grasrotandelen right
727x250 1 facebook nor
klubben i