ResizedImage174250 17 Kvalitetsklubb Emblem CMYK Positiv Godkjent    

SIL berget poeng på overtid

SANDNESSJØEN - Det ble ett poeng til hvert av lagene da SIL fikk besøk av tabellnabo og geografisk nabo, Brønnøysund torsdag kveld. Men lenge så det ut som gjestene skulle raske med seg alle tre poengene.

4. div HESA, 31.8.2017 kl 19:00, Stamnes Arena
Sandnessjøen - Brønnøysund 1-1 (0-0)
SIL: Stian Lyngheim Theting


Første omgang var jevnspilt og forholdsvis sjansefattig. Hjemmelaget hadde likevel to store muligheter til å ta føringen. Først ute var Vegard Theting da han omtrent midtveis i omgangen satte et skudd fra 16 meter i stolperota bak en utspilt keeper. Fem minutter før pause fikk også storebror Stian Theting en stor mulighet til å sende vertene i føringen, men Brønnøysunds keeper fikk med en beinparade reddet ballen ut til hjørnespark.

Etter pause skjedde det langt mer enn i den første omgangen. Nå var det langt mer tempo fra begge lag. Det ble også produsert store målsjanser i begge ender. Ti minutter ut i omgangen hadde først Espen Øhlen en god sjanse etter en utsøkt pasning fra Markus Larssen Guttormsen og bare sekunder senere hadde Brønnøysund et langskudd som traff tverrliggeren. Et par minutter senere var Stian Theting igjen på ferde. Først vant han ballen inne i gjestenes 16-meter før han fikk sendt avgårde et skudd mot nærmeste hjørne. Nok en gang var Brønnøysunds keeper på pletten og stoppet skuddet på mållinjen.

Tjue minutter var spilt da Stian Theting igjen var nær scoring. Denne gangen prøvde han et langskudd, men som ved de tidligere anledningene var det Tommy Horn som trakk det lengste strået. I det påfølgende angrepet fra gjestene gikk alt galt i SILs forsvar. De hadde egentlig stoppet gjestene og ballen ble spilt inn til keeper Kristoffer Ingebrigtsen. Da han skulle klarere ballen langt vekk fra farlig område ble det i stedet et sleivspark som gjestenes Joakim Stormo Halsen enkelt plukket opp og omsatte i scoring. Etter målet fulgte en lang periode der gjestene vant de fleste dueller og SIL klarte ikke å skape det helt store trykket for å få utligning.

På overtif skulle likevel utligningen komme. Og det var Stian Theting som omsider fikk overlistet gjestenes keeper. Etter et langt innkast fra Vegard Theting havnet ballen i beina til Stian Theting inne foran mål og han dundret ballen kontant og nådeløst i nettet. I forbindelse med scoringen ble også gjestenes Marius Heide Horn tildelt et rødt kort. Like etter holdt SIL på å ende opp med alle tre poengene. Nok en gang var det Stian Theting som kunne fått en mulighet fra kort hold, men Theting og Martin Dimov kom i veien for hverandre og det ble aldri noen avslutning. Dermed ble det ett poeng til hvert av lagene.

Stian Theting ble kåret til SILs beste spiller.

Neste hjemmekamp er onsdag 13. september klokken 19:00. Da er det Mo IL 2 som skal prøve seg.

Heia SIL!
ukens hjemmekamper 2018
grasrotandelen right
727x250 1 facebook nor
klubben i