ResizedImage174250 17 Kvalitetsklubb Emblem CMYK Positiv Godkjent    

Skuffelse etter poengdeling mot Mjølner

3. div. HåNo, Sandnessjøen - Mjølner 1-1 (0-0)

Det ble dramatiske sluttsekunder da SIL og Mjølner delte poengene på Stamnes Arena etter at gjestenes svært gode keeper reddet straffespark med kampens siste ballberøring.


SIL-spillerne i oppvarming før kampen mot Mjølner. Foto: Tor Kenneth Rostad

Gjestene startet kampen med å presse SIL høyt oppe i banen og de første ti minuttene så dette ut til å stresse SIL-spillerne, men gjestene fra Narvik klarte ikke å skape noen farligheter foran mål. Etter hvert rev hjemmelaget til seg initiativet og var det førende laget den siste halvtimen av omgangen.

Det ble ingen mål før pause, men både Jørgen Hågensen, Vegard Theting og Rodgers Kaylango hadde store sjanser til å sende SIL i føringen uten at noen av dem klarte å overliste gjestenes sisteskanse Preben Schmiel. Mjølner skapte ingenting i den første omgangen og SIL burde hatt med seg en ledelse i garderoben.

Den andre omgangen var det SIL som åpnet best. Mjølner prøvde å presse høyt igjen, men denne gangen lot ikke SIL seg stresse. SIL skapte et par farligheter det første kvarteret, men keeper Preben Schmiel holdt nullen.

I stedet var det gjestene som tok føringen på sin første store målsjanse i kampen. Ballen ble slått hardt inn foran mål fra høyresiden og midt foran mål sto Ulrik Johannessen helt alene og fikk styrt ballen opp i nettaket bak Vitalijs Artjomenko. Like etter hadde Vegard Theting en utmerket mulighet til å utligne, men Preben Schmiel gjorde en meget god redning på headingen fra Theting.

SIL sendte nå mye folk fremover på banen for å forsøke å snu kampen. Espen Øhlen hadde en god mulighet til å utligne fra hjørnet av 5-meteren, men igjen var keeper Schmiel med på notene. Ti minutter før slutt holdt gjestene på å kontre inn sitt andre mål når SIL tømte egen halvdel for folk, men Vitalijs Artjomenko vartet opp med to gode redninger.

Like etter fikk SIL sin velfortjente utligning. Ballen ble slått inn i feltet og en forsvarsspiller klinket ballen i undersiden av tverrliggeren. Ballen var muligens inne, men spratt ut igjen og da fjernet Jørgen Hågensen all tvil og banket ballen i nettet til 1-1.

Vertene var ikke tilfreds med ett poeng og de fortsatte å pumpe baller inn foran målet til Mjølner. Langt ut på overtid skulle SIL få en perfekt mulighet til å ta alle tre poengene. Etter litt klabb og babb inne i 5-meteren var ballen på vei mot mål da en forsvarsspiller brukte hånda til å feie ballen vekk fra mållinja og dommeren pekte korrekt på straffemerket. Det var sjefen sjøl, Stian Theting som tok straffesparket. Heller ikke han klarte å overliste Preben Schmiel. Schmiel, som etter hvert ble kampens store spiller, kastet seg ned til sin venstre side og stoppet straffesparket fra Theting. Dette var det absolutt siste som skjedde i kampen og dermed fikk Mjølner med seg ett poeng nordover til Narvik, mens skuffede SIL-spillere følte at de mistet to poeng.

Dette var SILs første poengtap på hjemmebane i årets sesong.

Neste hjemmekamp satser vi på stappfulle tribuner, for da er det nabo og erkerival Mosjøen som kommer på besøk. Kampen spilles tirsdag 23. august klokken 19:00. Vi sees da.

Heia SIL!
ukens hjemmekamper 2018
grasrotandelen right
727x250 1 facebook nor
klubben i