ResizedImage174250 17 Kvalitetsklubb Emblem CMYK Positiv Godkjent    

Ny serieordning: Får SIL plass i Regionligaen?

SIL tar sommerferie på andreplass i HåNo-serien. Holder de seg der kvalifiserer de seg for spil i Regionligaen 2017. Høstsesongen blir en knallhard kamp om de fire plassene i Regionligaen, for det er jevnt i toppen.


Faksimile: www.fotball.no

På fotballtinget i vinter ble nytt seriesystem fra og med sesongen 2017 vedtatt. 2016 er et overgangsår der opprykk og nedrykk fra andre-, tredje- og fjerdedivisjon blir helt annerledes enn vanlig. Dette skyldes at nivå 3 skal reduseres fra fire til to avdelinger, nivå fire skal reduseres fra tolv til seks avdelinger mens nivå 5 økes fra 18 til 24 avdelinger.

For lagene i HåNo betyr overgangsordningen at ingen lag rykker opp, men de fire beste lagene får plass i Regionligaen ("nye tredjedivisjon").

Slik blir det nye seriesystemet fra 2017:
Nivå 1: Tippeligaen (1 avdeling, 16 lag)
Nivå 2: OBOS-ligaen (1 avdeling, 16 lag)
Nivå 3: PostNord-ligaen (2 avdelinger, 14 lag i hver avdeling)
Nivå 4: Regionligaen (6 avdelinger, 14 lag i hver avdeling)
Nivå 5: Kretsserien (24 avdelinger, 12/14 lag i hver avdeling)

Ved halvspilt sesong ligger Junkeren godt an til å få en av plassene i Regionligaen med sitt fire poengs forsprang til SIL på andreplass. Bak Junkeren er det svært jevnt om de tre siste plassene. Kun fire poeng skiller de fem neste lagene, men heller ikke Mjølner på 7. plass kan avskrives.

Det ligger altså an til at det blir mange meget viktige kamper på Stamnes Arena utover høsten. Da er det nok godt for både spillere, støtteapparat og publikum å vite at SIL er det eneste laget i avdelingen som har en "perfekt statistikk" på hjemmebane så langt i sesongen. SIL har vunnet alle sine seks hjemmekamper og kun sluppet inn to mål. Klarer laget å beholde den fatastiske hjemmestatistikken og i tillegg bedrer poengfangsten noe på bortebane (4 poeng på 5 bortekamper) blr det forhåpentligvis Regionliga på Stamnes Arena i 2017.

Vi ser frem til en særdeles spennende høstsesong.

Heia SIL!
ukens hjemmekamper 2018
grasrotandelen right
727x250 1 facebook nor
klubben i