ResizedImage174250 17 Kvalitetsklubb Emblem CMYK Positiv Godkjent    

Storseier på tross av svak førsteomgang

3. div. HåNo, Sandnessjøen - Medkila 4-0 (0-0)

SIL spilte en svak førsteomgang mot tabelljumbo Medkila fra Harstad søndag ettermiddag, men i den andre omgangen lignet vertene mer på seg selv og det ble til slutt en komfortabel seier.

Hjemmelagets spillere i oppvarming før søndagens kamp mot Medkila. Foto: TK Rostad

Medkila kom til Stamnes Arena med bare ett poeng på åtte kamper mens SIL på sin side ville klatre til tredjeplass med seier. Likevel strevde hjemmelaget med å produsere målsjanser. Det gikk sakte, det var få bevegelser og en uendelig mengde personlige feil. SIL eide ballen i store deler av omgangen, men de skapte knapt en eneste målsjanse. Nærmest var Daniel Anfindsen på et skudd fra skrått hold og Espen Øhlen som ikke traff ballen godt nok da han steg til værs og headet en corner. Bortelaget var heller ikke spesielt farlige foran mål og ingen av de to lags keepere ble satt på prøve i løpet av de første 45 minuttene.

Etter pause så det ut til at hjemmelaget skjønte at de måtte opp et par hakk i intensitet. Allerede etter fem minutter fikk de uttelling. Martin Dimov prøvde å finne Vegard Theting foran mål, men ballen ble litt høy. I stedet havnet ballen i beina til Espen Øhlen som fintet vekk en forsvarsspiller før han banket ballen i mål. I løpet av omgangens ti første minutter skapte hjemmelaget flere farligheter enn de gjorde i hele den første omgangen.

Knappe kvarteret var spilt da Martin Dimov steg til værs og headet Rodgers Kaylangos strålende innlegg i mål til 2-0. Ti minutter senere hadde Dimov en ny ball i nettet, men linjemannen sto med flagget i været etter en offside tidligere i angrepet.

Så fulgte en periode der hjemmelaget hadde full kontroll, men der de ikke skapte noen farlige sjanser. Et lite kvarter før slutt fikk kaptein Henrik Krokstrand Henriksen stjernetreff etter at Medkila klarerte et innlegg fra venstre. Headingen endte hos Henriksen som dro til fra 18 meter og sendte et prosjektil av et skudd opp i vinkelen bak en sjanseløs målmann.

83 minutter var spilt da Espen Kristiansen fastsatte sluttresultatet til 4-0 etter å ha vært på banen i fem minutter. Kristiansen fikk et innlegg fra Martin Dimov og hadde en ganske enkel jobb med å dytte ballen over mållinja.

I sluttminuttene ble Leif Henning Grønli kåret til hjemmelagets bestemann. I tillegg fikk vi se en debutant på Stamnes Arena. Markus Guttormsen fikk spille sine første minutter med A-lagsfotball for SIL. Vi gratulerer Markus med debuten!

Neste hjemmekamp er onsdag 29. juni klokken 19:00. Da er det Stålkameratene som kommer på besøk.

Heia SIL!
ukens hjemmekamper 2018
grasrotandelen right
727x250 1 facebook nor
klubben i