ResizedImage174250 17 Kvalitetsklubb Emblem CMYK Positiv Godkjent    

Brothers ble avgjørende

Brønnøysund IL hadde en klar plan om å straffe SIL på overganger, men hadde ikke nok kvalitet i laget til å gjennomføre planen.


På bildet: fra venstre, Vegard Theting og Stian Theting scoret målene som sikret SIL 3-1 over BIL lørdag. Foto: Leif Steinholt, Helgelands Blad.

Planen til Brønnøysund virket rimelig klar fra starten av. Når SIL mistet ballen skulle Joakim Halsen og Fredrik Salhus sentralt på midtbanen bruke fart og overblikk til å utnytte kontringer. Problemet var imidlertid at resten av laget ikke holdt samme kvalitet som de to nevnte spillerne. Det ble dermed sjelden farlig på disse kontringene. Stian Theting lå noen meter foran midtstopperne sine og beskyttet dem på en bra måte. Når også innleggene fra kantene til Brønnøysund sjelden ga SIL utfordringer ble det en komfortabel og kontrollert seier til hjemmelaget.

Selv om det spillemessig var rimelig jevnt de første 20 minuttene var det SIL som skapte halvsjanser. Allerede etter 4 minutter fikk Leif Henning Grønli muligheten etter en corner men skjøt over. Etter 20 minutter fikk SIL en periode med spillemessig overtak. Etter 25 minutter fikk Daniel Anfindsen kontroll i en duell. Martin Dimov overtok og rullet ut til Espen Kristiansen på venstrekanten. Kristiansen lurte Brønnøysunds venstreback og fikk lagt inn til Vegard Theting i boksen. Vegard traff imidlertid for en gangs skyld ballen litt dårlig og det ble enkelt for Tommy Horn i bilmålet å plukke opp ballen. Noen minutter senere fikk V. Theting mer trøkk i avslutningen når han tok ned ballen på brystet og lot den sprette en gang i bakken før han fyrte avgåde et skudd som gikk i bue mot mål. Uheldigvis for Vegard gikk ballen akkurat over mål.  Etter 33 minutter blir Espen Øhlen spilt igjennom og så ut til å få en god mulighet alene med Tommy Horn, men linjemannen vinker for offside til stor forargelse for et godt plassert publikum.

Men vi er inne i en god SIL-periode som snart skulle gi uttelling. Etter 36 minutter får SIL en corner fra høyresiden. Brønnøysundspillerne er så unge at de ikke har fått med seg at Stian Theting har vært en god hodespiller i en mannsalder og lar ham stå alene og kontrollere en heading ned i bakken og i en bue over mannen som skal passe nærmeste stolpe. 1-0 til SIL. Noen få minutter senere kombinerer flere SIL-spillere fint på få touch rett utenfor BILs 16 meter. Det ender med at Espen Kristiansen slår en kort stikker til Vegard Theting som avlslutter kjapt og kontrollert fra ca 10 meter i motsatt hjørne. 

På neste corner er det Vegard Theting som ikke får tilstrekkelig oppmerksomhet fra Brønnøysund når han kan ta ned ballen og bruke god tid på å lade kanonen. Flott skudd som smeller i tverrligger og over.

sil bil
På bildet: God stemning i garderoben etter 3-1 mot Brønnøysund.

På slutten av omgangen kommer Brønnøysund seg lengre frem på banen og Christian Haugen får en gratissjanse når Kristoffer Ingebrigtsen misser på et utspill. Han går sidelengs på 6-7 meter og gjør seg klar til å avslutte. Imidlertid har han fått med seg at SILs keeper Kristoffer Ingebrigtsen har gjort et mislykket taklingsforsøk. Haugen skjønner at han kunne blitt tatt, men oppfatter det for sent. Når han kaster seg ned ønsker han straffe. Men protestene mot dommeren er ikke sterke da han innerst inne vet at skulle han fått noe ut av situasjonen burde han falt overende når taklingsforsøket fra Ingebrigtsen var et faktum, ikke sekundet senere. Gult kort for filming så korrekt ut fra vårt ståsted.

Før dommeren blåser til pause har Brønnøysund frispark fra ca 20 meters hold. En god mulighet for å sette Kristoffer Ingebrigtsen på prøve. Tobias Korsgaten hos Bil hadde imidlertid planer om å skyte et langt hardere skudd enn han gjorde. Kristoffer Ingebrigtsen takker for "pasningen".

Pause og 2-0.

I andre omgang var det prat på tribunen om at SIL alt for ofte hadde dårlige perioder like etter pause. Mot BIL var det noe slapt hos begge lagene i starten av andre omgang. Men etter 50 minutter får Daniel Anfindsen sjansen etter flott kontring og skyter i stolpen.
Etter 54 minutter kommer en bakrompasning fra BIL sin venstreside og inn i feltet. Kristoffer Ingebrigtsen går ut for å bokse på ca 15 meters hold og treffer ballen. Imidlertid treffer han med resten av kroppen en Brønnøysundspiller som dundret i bakken og dommer Andrej Jefromov mente det var straffe. Jefromov hadde forøvrig en god kamp og gjorde få feil etter vår oppfatning.
Joakim Halsen skyter et velplassert straffespark til venstre for Kristoffer Ingebrigtsen. 2-1.

Selv om det nok er feil å hevde at SIL hadde brutt sammen etter pause var det tydelig frykt å høre hos hjemmepublikum. Brønnøysund spilte nå med mer selvtillit. Men klarte ikke skape sjanser av betydning i denne perioden. Istedenfor er det Stian Theting i det 68 minutt som plukker opp en andreball, avanserer fremover mot 20 meter, kombinerer fint med to andre SIL-spillere før han får ballen tilbake på ca 13 meters hold. Stian drar av en mann og banker ballen nede i motsatt hjørne med høyrefoten. Mål, 3-1 er et faktum, og et nervøst publikum kan roe ned.

Spillet bølger deretter litt frem og tilbake uten at SIL helt ser mening i å sende mange folk fremover når de vinner ballen. Brønnøysund ser seg nødt til å gjøre noen bytter for å komme seg høyere på banen men SIL har full kontroll. Et unntak er etter 82 minutter når Espen Øverås blir rullet opp på høyresiden og er alene med keeper. Christoffer Ingebrigtsen har imidlertid fått med seg hva som skjer og går ut raskt og gjør målet lite. Øverås treffer keeper. En god inngripen av SILs keeper.

Kampen går mot slutten og Brønnøysund presser på for å få noe ut av kampen uten å skape store sjanser. Etter ballvinning på egen halvdel får Stian Theting vise sine pasningsferdigheter og sender en nydelig "éntouchpasning" langs bakken på Filmon Solomun som er på løp bak BILs forsvar.  Filmon har imidlertid lite spillere med seg der fremme og ser seg nødt til å skyte fra 20 meter. Skuddet er for slapt og enkelt for Tommy Horn å plukke opp.

På overtid er det igjen en ballvinning på egen halvdel som gjør at SIL får en kontringsmulighet. Denne gang er det Amund Olsbyengen som får muligheten fra 13 meters hold på høyre side. Amund har litt skrå vinkel og skyter i nærmeste stolpe istedenfor å legge på bakre stolpe der to SIL-spillere kommer stormende fremover. Amund burde lagt på bakre stolpe men samtidig fullt forståelig at han ikke forventet at SIL skulle storme fremover med 2 mann på dette tidspunktet av kampen.

Verdt å nevne at på tampen av kampen fikk både Cheick Cisse og Johan Holmvik sin hjemmedebut.

Det avgjørende i kampen ble at SIL har et jevnere mannskap enn Brønnøysund.

Dagens SIL-gutt ble fortjent tomålsscorer Stian Theting , kåret av en lokal jury.
ukens hjemmekamper 2018
grasrotandelen right
727x250 1 facebook nor
klubben i