ResizedImage174250 17 Kvalitetsklubb Emblem CMYK Positiv Godkjent    

SIL med ny sterk hjemmeseier

3. div. HåNo, Sandnessjøen - Lofoten 4-1 (2-0)

SIL tok en ny tremålsseier på hjemmebane søndag ettermiddag da Lofoten sto motsatt banehalvdel. Men kampen var jevnere enn resultatet antyder.

SIL-spillerne i oppvarming før kampen mot Lofoten på Stamnes Arena. Foto: TK Rostad

Lofoten åpnet bra men SIL tok ledelsen

Det var gjestene fra Lofoten som åpnet best og etter tre minutter av kampen hadde de allerede hat to gode muligheteter til å få en drømmeåpning, men først var Vitalijs Artjomenko i veien og deretter skjøt Henos Araya utenfor målet. Etter åpningen jevnet kampen seg ut og begge lag kom til en del halvsjanser, men det var vertene som først skulle få uttelling.

Etter 20 minutter kjempet Espen Øhlen til seg ballen inne i gjestenes 16-meter, kom til dødlinja og fant Vegard Theting rett foran mål. Den første avslutningen ble stoppet av gjestenes keeper Espen Bendiksen, men returen satte Theting enkelt i mål til 1-0.

Hjemmelaget tok over

Etter målet tok SIL spillemessig over. Lofoten var likevel nær utligning på en kontring da halvtimen var spilt, men kampens store spiller, Vitalijs Artjomenko gjorde en mesterlig redning da Christian Holst var helt gjennom. SIL fortsatte å trykke gjestene bakover på banen og etter en corner og et innkast høyt oppe i banen endte ballen etter 40 minutter opp hos Joakim Mikalsen som fra 16 meter dundret ballen kontant i mål og doblet hjemmelagets ledelse.

Like før pause burde det stått 3-0 da Daniel Anfindsen var sist på et fantastisk angrep fra hjemmelaget, men på 5 meter traff han ikke ballen reint og den trillet like utenfor gjestenes stolpe. Dermed sto det 2-0 da lagene gikk i garderoben.

Joakim Mikalsen ut med skade

Den andre omgangen var åpnet langt roligere enn den første. Lofoten evnet ikke å legge trykk på SIL og i løpet av de 20 første minuttene var det knapt et skudd på mål fra noen av lagene. Gjestene brukte pussig nok utrolig lang tid på alle dødballer.

Et drøy kvarter var spilt da Joakim Mikalsen plutselig la seg ned med store smerter i det høyre kneet. Det var ingen andre spillere i kontakt med Mikalsen da han ble skadet. Mikalsen, som nylig var tilbake etter en lang skadeperiode, var tydelig frustrert og forbannet over det som dessverre så ut til å kunne være en ny alvorlig kneskade. Joakim måtte bæres av banen og vi i silfotball.no håper det ikke er så alvorlig som det så ut til å være.

I det Mikalsen ble bært ut av banen ble Espen Øhlen spilt fri inne foran mål og han gjorde ingen feil da han på én berøring ga SIL en tremålsleselse.

Reddet av en god keeper

Like etter reduserte Lofotens gode venstrekant Henos Araya til 3-1 da han ble spilt fri inne i feltet, rundet Vitalijs Artjomenko og trillet ballen i det åpne målet. Etter dette tok Lofoten fullstendig over banespillet og SIL gjorde det også ganske enkelt for gjestene ved å gjøre utrolig mange enkle feil med ballen.

Ti minutter før slutt fikk gjestene et straffespark som flere SIL-spillere var svært uenige i. Målscorer Henos Araya tok straffesparket, men klarte ikke å overliste Vitalijs Artjomenko som med sin gode redning sørget for at SIL fortsatt var to mål foran. Riktig nok var straffen i såkalt keeperhøyde, men Artjomenko måtte langt ut mot stolpen for å få slått vekk ballen. Inspirert av å ha kommet nær en ny redusering fortsatte Lofoten å trykke på og kom til flere kvalifiserte målsjanser, men Vitalijs Artjomenko var i veien hver gang.

Fem minutter på overtid fastsatte Stian Theting sluttresultatet til 4-1 da han satte et frispark fra 17 meter knallhardt langs bakken og i mål bak en forfjamset Lofoten-keeper.

Vitalijs Artjomenko ble som forventet kåret til hjemelagets beste spiller.

Neste hjemmekamp er lørdag 21. mai klokken 14:00. Da er det Brønnøysund som kommer på besøk. Nyopprykkede BIL har fått en god start på årets sesong og vi gleder oss til å få dem på besøk på Stamnes Arena.

PS. Lørdag 14. mai klokken 16:00 spiller SIL bortekamp mot Mosjøen på Kippermoen. Vi håper det blir mange gule som tar turen innover for å hjelpe guttene med å hente tre poeng.

Heia SIL!

NB! Stian Theting spilte i dag sin kamp nummer 250 i SIL-drakta. Vi gratulerer med jubileet og takker for innsatsen så langt. Vi gleder oss til neste jubileum.
ukens hjemmekamper 2018
grasrotandelen right
727x250 1 facebook nor
klubben i