ResizedImage174250 17 Kvalitetsklubb Emblem CMYK Positiv Godkjent    

SIL ute av cupen

NM 1. runde, SANDNESSJØEN - MO 0-1 (0-0) 

Drømmen om Ullevål ble knust for SILs fotballherrer allerede i cupens første ordinære runde da bruntrøyene fra Mo IL ble et lite hakk for sterke på Stamnes Arena onsdag kveld. Hjemmelaget klarte aldri å komme tilbake etter at gjestene fikk en heldig scoring midtveis i andre omgang.
Da kampen ble blåst i gang var det bortelaget som tok tak i taktpinnen fra start. De hadde ballen mye i åpningen og styrte spillet, men de skapte lite foran mål. Da kvarteret var passert trodde Andreas Sletvold at han hadde sendt Mo i føringen, men linjemannen sto med flagget i været og det så ut som Sletvold kom fra offside da han mottok ballen. Like etter kom hjemmelagets første sjanse da Espen Øhlen headet like utenfor etter et innlegg fra venstresiden.

I sluttminuttene fikk Adrian Olsen Teigen en stor sjanse til å sende ranværingene i ledelsen, men fra 10 meter sleivet han ballen utenfor. I det neste angrepet var det SIL som skapte omgangens største sjanse da Daniel Anfindsen fant Espen Øhlen i bakrommet med en nydelig stikker, men Øhlens avslutning gikk like utenfor og det sto 0-0 til pause.

SIL åpnet andre omgang med å presse gjestene høyere enn i den første omgangen. De klarte å stresse dem noe, men det ble ingen målsjanser ut av det. I stedet var det bortelaget som tok ledelsen etter en time da Adrian Olsen Teigen skjøt fra 16 meter, via en spiller som lå inne i feltet og i en bue over en sjanseløs Vitalis Artjomenko i SIL-målet. Rett etter scoringen var Kim Andre Råde veldig nær ved å doble ledelsen, men denne gangen var Artjomenko med på notene og presterte en god redning.

Nå fulgte et kvarter der hjemmelaget overtok styringen av kampen, men de klarte ikke å skape mye mer enn noen halvsjanser og det som så ut som starten på en sluttspurt døde litt ut i de siste ti minuttene. I kampens siste spilleminutt var Joachim Olufsen millimetre fra å sette spikeren i kista med et frispark, men ballen traff innsiden av stolpen og føk nærmest langs mållinjen før den ble klinket til sikkerhet av forsvaret. Dermed ble det de brunkledde gjestene fra Rana som kom ett skritt nærmere Ullevål.

Det var ingenting i kampen som tydet på at det er en divisjon mellom SIL og Mo IL, men alt i alt var det en fortjent seier selv om det kunne bikket andre veien hvis hjemmelaget hadde hatt marginene på sin side spesielt i den første omgangen.

Vi ønsker Mo IL lykke til videre i cupen.

Neste kamp på Stamnes er HåNo-serieåpningen mot Melbo fredag 22. april klokken 18:00.

Les referat fra kampen: http://www.silfotball.no/season/2016/nm/kamp.php?matchid=6566268

Heia SIL!
ukens hjemmekamper 2018
grasrotandelen right
727x250 1 facebook nor
klubben i