ResizedImage174250 17 Kvalitetsklubb Emblem CMYK Positiv Godkjent    

Ny assistenttrener for A-laget

35 år gamle John Murphy er ny assistenttrener for A-laget i fotball. Det er imidlertid bare en liten del av hans nye arbeidsoppgaver i klubben.


John Murphy, som opprinnelig er fra Limerick i Irland , tok sin første trenerutdanning i en alder av 15 år. 19 år gammel reiste han rundt i Europa på oppdagelsesferd og i Budapest ble han med og startet en fotballklubb (Buda Juniors) sammen med Janos Banfi (25 landskamper for Ungarn, 8 av dem som kaptein).
Her ble John i 14 år. I Budapest kunne han kombinere sine to lidenskaper i fotball og musikk (John spiller gitar og opptrer gjerne på en pub også i Sandnessjøen).

I 2014 var hans samboer ferdig med medisinstudiene og hun fikk seg jobb i Sandnessjøen. John har siden mai 2015 vært involvert i SIL sin Fotballfritidsordning (FFO) som trener og vært involvert på ulike nivåer i klubben. Nå er han klar for større oppgaver på treningsfeltet, og fra januar 2016 har han formell rolle i klubben.

Han skal fortsatt ha en rolle på FFO (fotballfritidsordningen), men skal i samarbeid med sportssjef Stian Theting også ha ansvar for spillerutviklingen i klubben. Han skal fungere både som treneransvarlig og spillerutvikler på aldersbestemte nivå for klubben.

Dette innebærer at han i tillegg til å være en slags trener for trenerne i klubben, får han en sentral rolle for at klubbens sportslige plan gjennomføres slik at det er en rød tråd i spillerutviklingen. Han skal ha en sentral rolle i å nominere spillere i klubben til sonesamlinger og følge opp disse spillerne og trenerne deres og gi råd og veiledning i forhold til egentrening og spillernes individuelle utviklingsmål. I tillegg til disse klubbrollene skal John være assistenttrener på A-laget.

John forteller til Sil Fotball.no at hans filosofi for utvikling av yngre spillere er at man alltid skal fokusere på tekniske ferdigheter og gjøre spillerne komfortable med å holde ballen i laget før man begynner å fokusere på det taktiske. Videre oppfordret John på et trenermøte i SIL i begynnelsen av januar trenerne om å bruke treningstiden til å bruke ball i alle øvelser. John sin filosofi passer utmerket inn i SIL Fotball sin sportsplan, og måten klubben ønsker å drive spillerutvikling på.

John ser frem til nye utfordringer og håper at hans lange erfaring kan bidra positivt til at spillerne og trenerne i klubben kan utvikle seg enda mer.

Sportssjef Stian Theting sier til Silfotball.no at klubben er veldig godt fornøyd med å få John Murphy på plass i disse rollene. Dette er enda et skritt videre i å utvikle oss i riktig retning. John blir både en ressurs for spillere som ønsker å utvikle seg men også for trenerne. Vi ser frem til å ha John Murphy med på laget.
ukens hjemmekamper 2018
grasrotandelen right
727x250 1 facebook nor
klubben i